Kostnad kring en begravning

Vem betalar en begravning?

Många undrar vem som betalar en begravning när en närstående gått bort, och det är förståeligt att bli lite orolig inför den frågan. Kostnaderna för att anordna en begravning betalas i första hand av de tillgångar som finns i dödsboet. Ifall det skulle vara så att det saknas tillgångar i dödsboet, eller att tillgångarna inte räcker till för att finansiera en begravning som faktiskt kan kosta en hel del, så kan man ansöka om stöd hos kommunen. Då betalar kommunen en begravning som överensstämmer med deras fastställda norm av en begravning. Vill man sen lägga till fler saker till begravningen, som går utanför den fastställda normen, så får man själv finansiera det. En begravningsbyrå hjälper till med frågor kring finansiering och andra juridiska frågor.

Hur mycket kostar en begravning?

Det är svårt att säga ett pris för hur mycket det kostar att anordna en begravning då priset beror på en rad olika faktorer och val. Däremot så kostar en begravning i Sverige vanligtvis mellan 18 500 kr och 29 000 kr, så någonstans där kan man räkna med. Sen kostar även gravsten från ca 5 000 kr och bouppteckning från ca 5 500 kr. Hur mycket begravning kostar beror främst på antal och hur långa transporterna är, hur många gäster man bjuder, vilken typ av gravsten man väljer och hur stor dödsannons man vill ha.

Begravning Stockholm

Att mista en närstående är aldrig lätt, livet skakas om och smärtan blir påtaglig oavsett hur mycket man försöker att ignorera den. Att mitt i sörjandet och smärtan ta tag i att planera en begravning kan kännas jobbigt och övermäktigt. Man vill att avskedet ska bli värdigt och fint, samtidigt som man vill respektera den dödes önskan och alla närståendes önskemål. Därför är det så viktigt att välja en begravningsbyrå som känns trygg och pålitlig, så att man slipper fokusera på alla små beslut. Bor du i eller nära Stockholm så rekommenderar vi varmt Hallsénius Begravningsbyrå Stockholm för begravning Stockholm. Hos Hallsénius Begravningsbyrå blir du varmt omhändertagen av kunnig och erfaren personal, och de kan även hjälpa till med familjejuridiska frågor om så önskas. Hallsénius Begravningsbyrå ingår sedan en tid i ett nätverk av lokala begravningsbyråer hos Klarahill, och samarbetar även med Livsarkivet och auktoriserade begravningsbyråer.